Go Back
+ servings
Print

Ugnsbakad Potatis & Sardeller

Det italienska köket handlar inte bara om pasta. Ugnsbakad potatis är en rätt som används på flera olika sätt, antingen som ett tillbehör till en Bistecca, eller som en maträtt för sig själv. Den här varianten med sardeller och tomater är en delikatess. Potatis och Sardeller Foto: kurt-Inge Eklund
Servings 4 personer

Equipment

  • UGN

Ingredienser

  • 9 hg Små delikatesspotatisar
  • 200 g Små tomater
  • 200 g Sardeller eller anjovis
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 2 kvistar Rosmarin
  • 1/2 knippe Bladpersilja
  • 100 g Oliver
  • 50 g Kapris
  • Olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar

Instruktioner

  • Dela potatisen på hälften och lägg i en ugnsfast form eller stekjärn
  • Pressa vitlöken över potatisen
  • Finhacka persiljebladen och tillsätt till potatisen
  • Ringla olivolja över
  • Baka i ugn på 175°C i 20 minuter
  • Tillsätt tomater och kapris till potatisen
  • Baka i ytterligare 10 minuter
  • Skär bort kärnorna från oliverna
  • Repa rosmarinbladen från kvistarna
  • Tillsätt sardeller, oliver och rosmarin
  • Baka i ugn på 200°C i 5 minuter
  • Strö över hackade persiljeblad innan servering