Skala lök och potatis och skiva tunt med en mandolin
Stek potatis och lök i en stekpanna med olivoljan
Rör om då och då
När potatis och lök är mjuka, häll av överskottsoljan i en skål
Vispa äggen ordentligt och krydda med salt och peppar
Lägg potatisen och löken i skålen med äggvispet
Låt stå i 15 minuter
Rosta paprikan i ugn 200 ̊C i 20 minuter och låt svalna
Skala, ansa och skiva paprikan
Skiva tomaterna och strimla chilin
Tillsätt paprika och chili till potatissmeten
Tillsätt hälften av den sparade oljan i stekpannan
Häll i potatissmeten och jämna till ytan
Tillsätt tomaterna
Efter en minut lossa kanterna och tryck den mot mitten för att få en jämn rund form
Skaka pannan för att se till att potatissmeten inte har fastnat
Stek i cirka 5–10 minuter
Vänd över stekpannan mot en tallrik så att tortillan hamnar i den Låt tortillan glida tillbaka i stekpannan och stek den på andra sidan
Låt stå i fem minuter innan servering
Garnera med den stekta rosmarinen