Go Back
Färskpotatis med ramslök
Print

Stekt färskpotatis med syrad lök och ramslök

Marcus Nemrin från Sofiero slottsrestaurang bjöd på tre fantastiska rätter under Färskpotatispremiären och vi har fått äran att dela alla tre recepten på vår hemsida! Här är ett fantastiskt gott recept med Stekt färskpotatis med syrad lök och ramslök som kommer bli en riktig hit till alla sommarens festligheter! Tänk på att koka din färskpotatis försiktigt så den inte går sönder, ca 10-15 minuter beroende på storlek.

Ingredienser

  • Servera på små tallrikar.
  • Färskpotatis
  • Vinäger
  • Rödlök
  • Ramslök
  • Matolja och ramslöksolja

Instruktioner

  • Koka upp en 1-2-3 lag med vinäger.
  • Låt svalna lite.
  • Finhacka en rödlök
  • Häll över den ljumma lagen och låt kallna.
  • Strimla ramslöken på tvären.
  • I en stekpanna, fräs försiktigt den kokta potatisen i matolja och ramslöksolja (om man har det)
  • Salta och peppra.
  • Sila bort lagen från löken.
  • När potatisen har fått fin färg, addera den syrade löken och ramslöken till potatisen.