Go Back
+ servings
Sjömansbiff
Print

Sjömansbiff

Ett klassiskt recept på Sjömansbiff med nötkött, potatis och rotfrukter som lagas tillsammans med lagerblad och öl!
Servings 4 personer

Ingredienser

  • 12 steklökar eller 4 gula lökar
  • 800 g – 1 kg potatis
  • 200 g rotfrukter t ex morot, selleri, palsternacka och kålrot
  • 500 g nötkött; innanlår fransyska eller ytterlår, i skivor
  • 2 – 3 msk matfett
  • tsk salt
  • 3 lagerblad
  • 1 flaska lättöl 33 cl och 1 dl vatten eller 4 dl vatten och 1 buljongtärning
  • 2 – 3 msk matfett
  • Svartpeppar
  • Persilja

Instruktioner

  • Skala steklökar alternativt skala och dela de gula lökarna.
  • Skala och dela rotfrukterna.
  • Bryn köttet i en gryta. Lägg i de delade rotfrukterna, tillsätt salt och lagerblad.
  • Skala och skiva potatis. Varva potatis och klickar av matfett i grytan. Fyll på öl eller buljong.
  • Lägg på lock, koka 45 minuter – 1 timma.
  • Krydda med svartpeppar och garnera med persilja vid servering.