Print
Sjömansbiff
Ett klassiskt recept på Sjömansbiff med nötkött, potatis och rotfrukter som lagas tillsammans med lagerblad och öl!
Servings 4 personer
- 12 steklökar eller 4 gula lökar
- 800 g – 1 kg potatis
- 200 g rotfrukter t ex morot, selleri, palsternacka och kålrot
- 500 g nötkött; innanlår fransyska eller ytterlår, i skivor
- 2 – 3 msk matfett
- 1½ tsk salt
- 3 lagerblad
- 1 flaska lättöl 33 cl och 1 dl vatten eller 4 dl vatten och 1 buljongtärning
- 2 – 3 msk matfett
- Svartpeppar
- Persilja
Skala steklökar alternativt skala och dela de gula lökarna.
Skala och dela rotfrukterna.
Bryn köttet i en gryta. Lägg i de delade rotfrukterna, tillsätt salt och lagerblad.
Skala och skiva potatis. Varva potatis och klickar av matfett i grytan. Fyll på öl eller buljong.
Lägg på lock, koka 45 minuter – 1 timma.
Krydda med svartpeppar och garnera med persilja vid servering.