Direkt från Kanarieöarna kommer den här rätten, som med fördel används som en aperetif tillsammans med lite bubbel före maten. De salta delikatesspotatisarna med den heta såsen är en kulinarisk sensation i all sin enkelhet.
Saltkokt potatis
Foto: kurt-Inge Eklund
Equipment
Koka, Ugn
Ingredienser
6h Delikatesspotatis
5dlVatten
5dlGrovt salt
Till Mojo Rojo
2st Röda paprikor
1st Röd chilifrukt
2st Tomater
1/2st Solo vitlök
1/2tsk Kummin
1msk Vitvinsvinäger
1/2dlOlivolja
1/2dlRapsolja
Salt
Instruktioner
Koka potatisen i rikligt saltat vatten
När potatisen är färdigkokt häll av vattnet
Salta lite till medan potatisen ångar av
Tillagning Mojo Rojo:
Rosta paprikor, chili, tomat och vitlök i ugn 225 ̊ C i 15-20 minuter
Låt svalna
Skala och ansa paprikor, chili, tomater och vitlök