Lös majsstärkelse i en skål med vatten
Smält smöret i en kastrull
Tillsätt vetemjölet under omrörning
Tillsätt buljongerna och koka upp under omrörning
Rör i majsstärkelsen i omgångar till lagom konsistens
Smaka av med salt och peppar
Skala potatisen och strimla den till stavar
Låt potatisstavarna ligga i vattenbad i minst en timme
Ta upp potatisen ur vattnet och låt rinna av på pappershandduk
Fritera potatisen i 150 ̊C tills den börjar koka men inte fått färg
Ta upp potatisen och låt svalna på ett galler
Öka värmen i fritösen till 180 ̊C
När temperaturen är rätt, fritera potatisen till en gyllenbrun färg
Lägg potatisen i en handduksklädd skål och låt oljan rinna av
Salta lätt medan potatisen är varm
Häll upp potatisen i en skål och ringla över poutinesåsen i omgångar
Riv osten och strö över
Servera med nymalen peppar, dragonblad och persilja