Go Back
+ servings
Potatissuffle
Print

Potatissufflè

Potatissufflè kan man servera både till förrätt och som tillbehör till exempelvis kött eller fågel. En lyxig och otroligt god maträtt.
Servings 4 personer

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 2 msk matfett
  • 1 dl grädde
  • 3 äggulor
  • ½ msk salt
  • 3 äggvitor
  • 2-3 krm malen muskotnöt
  • Vitpeppar
  • Matfett till formen

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175°C. Smörj en ugnssäker form med raka kanter.
  • Skala och koka potatis.
  • Pressa potatisen. Tillsätt matfettet, använd elvisp eller potatisstöt för att blanda.
  • Rör ner grädde, äggulor och salt.
  • Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem försiktigt i moset. Smaksätt gärna moset med riven muskot och vitpeppar
  • Häll smeten i den smorda formen. Grädda sufflén ca 45 – 50 minuter.
  • Serveras till kött- eller fiskrätter. Potatissufflén kan även serveras som en ensamrätt med skirat smör.