Print
Potatissufflè
Potatissufflè kan man servera både till förrätt och som tillbehör till exempelvis kött eller fågel. En lyxig och otroligt god maträtt.
Servings 4 personer
- 800 g potatis
- 2 msk matfett
- 1 dl grädde
- 3 äggulor
- ½ msk salt
- 3 äggvitor
- 2-3 krm malen muskotnöt
- Vitpeppar
- Matfett till formen
Sätt ugnen på 175°C. Smörj en ugnssäker form med raka kanter.
Skala och koka potatis.
Pressa potatisen. Tillsätt matfettet, använd elvisp eller potatisstöt för att blanda.
Rör ner grädde, äggulor och salt.
Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem försiktigt i moset. Smaksätt gärna moset med riven muskot och vitpeppar
Häll smeten i den smorda formen. Grädda sufflén ca 45 – 50 minuter.
Serveras till kött- eller fiskrätter. Potatissufflén kan även serveras som en ensamrätt med skirat smör.