Har du inte testat att använda potatis i paj- eller pirogdeg är det dags att göra det nu. Degen blir smidig och lätt att arbeta med, dessutom behövs det inte så mycket matfett som det annars brukar vara i denna typ av deg. Servera med en god sallad till!
Servings 4personer
Ingredienser
50gmatfett
2dlvetemjöl
75gkokt riven potatis
½litet kålhuvudca 500 g
30gmatfett
1hårdkokt ägg
Instruktioner
Sätt ugnen på 175° C.
Blanda matfett, mjöl och potatis till en pajdeg som får kallna.
Kålen sköljs, förvälls och skärs i små bitar och bryns i panna.
Hacka ägget.
Kavla ut degen till en rundel på ett bakplåtspapper.
Lite nedanför mitten på degen, lägg ut kålen varvat med det hackade ägget.
Lyft över resterande del av degen som ett lock och tryck fast i sidorna.
Grädda i ugnen ca 25 minuter eller tills den fått en vacker gyllene färg.
Serveras med smält matfett.
Istället för kål kan man använda vilka andra grönsaker man vill eller svamp.