Go Back
+ servings
Print

Potatisbullar

Det finns en mängd olika recept på potatisbullar, men de är alla lika goda! Huvudingrediensen är nästan alltid kokt potatis, smör och ägg. Smeten formas till biffar som paneras med ströbröd. Svårare än så är det inte, men oj så gott!
Servings 4 personer

Ingredienser

  • 500 g kokt kall potatis skalad (ca 650 g rå potatis med skal)
  • 50 g matfett
  • 1 äggula
  • 2 krm salt
  • 1 äggvita
  • Till panering:
  • 1 dl ströbröd/panko
  • Till stekning
  • matfett

Instruktioner

  • Riv potatisen.
  • Blanda potatis, matfett äggula och salt.
  • Vispa äggvitan till hårt skum och vänd ner i potatissmeten.
  • Forma smeten till runda bollar och platta till dem. Vänd biffarna i Ströbröd/panko.
  • Låt matfettet bli ljusbrunt i en stekpanna. Stek potatisbiffarna gyllenbruna i matfettet.
  • Servera med fläsk eller bacon och en klick lingonsylt!