Bakad potatis är alltid gott och populärt när det serveras. Här serveras bakad potatis i lite förfinat utförande. Potatisens innehåll tas ur sitt skal och blandas med riven parmesanost och ägg som sedan läggs tillbaka och får en extra skjuts in i ugnen. Kan serveras som tilltugg till middagen eller som små potatisar i kapprock på smörgåsbordet
Servings 4personer
Ingredienser
8jämnstora potatis
25gsmör
2msk grädde
2äggulor
2msk parmesanostriven
flytande matfett eller olja till pensling
Instruktioner
Sätt ugnen på 200°.
Lägg tvättad och oskalad potatis i en form. Botten kan täckas med grovt salt, är i dekorativt syfte.
Baka potatisen till den är mjuk ca 40 minuter.
Ta ut potatisen ur ugnen och skär av ett lock. Gröp försiktigt sedan ut potatisarna och lägg inkråmet i en bunke. Se till att skalen är hela eftersom de ska återfyllas.
Mosa potatisen fint och tillsätt smör och grädde. Blanda.
Tillsätt äggulor och riven parmesanost, blanda.
Fördela potatisblandningen i de tomma potatisskalen och lägg på de avskurna locken. Pensla potatislocken med lite matfett.
Ställ in formen med potatisarna i ugnen igen, ca 15 minuter.