Quesadillas är en rätt som görs med olika sorters fyllning, beroende på var i världen man befinner sig. Den här peruanska varianten innehåller bland annat het chili. Kan ni hitta aji amarillo i butiken, är det den sortens chili man skall använda.
Qesadillas
Foto: kurt-Inge Eklund
Servings 4personer
Equipment
Koka, Steka
Ingredienser
3st Medelstora fasta potatisar
3st Schalottenlökar
2st Vitlöksklyftor
1msk Het chili
1krm Spiskummin
2msk Dragon – färsk
2msk Koriander – färsk
1dlJordnötter
2msk Olivolja
150gVitost
12små Tortillabröd
1st Lime
Olja till stekning
Instruktioner
Skala potatisen
Koka den och låt svalna
Finhacka lök, vitlök, chili och spiskummin och stek i olja
Finhacka örterna och tillsätt till löken efter stekning
Krossa potatisen lätt och tillsätt i lökblandningen
Hacka jordnötter och blanda i
Smula över vitosten
Lägg upp tortillabröden och fördela blandningen på dem
Vik tortillabröden och stek dem på båda sidor i olja