Denna heta potatisrätt kommer från Indien, där den används både som tillbehör till det goda köttet från grillen, eller som en vegetarisk måltid för sig själv.
Palak Aloo
Foto: kurt-Inge Eklund
Servings 4personer
Equipment
STEKA
Ingredienser
6hgfasta potatisar
200gspenat – färsk
4sttomater
2stgula lökar
4stvitlöksklyftor
1mskhackad iingefära
2stgröna chilifrukter
2mskmatolja
1tskspiskummin
1tskkoriander
1tskchilipulver
1tsk Garam Masala
1tsk Gurkmeja
Salt
Instruktioner
Skala och tärna potatisen
Skala och hacka löken
Skala och riv vitlöken
Fräs lök och vitlök i matolja tills löken är mjuk
Finhacka chili, ingefära och tillsätt i pannan
Blanda i resten av kryddorna
Tillsätt potatisen
Häll i en deciliter vatten och låt sjuda i fem minuter