Go Back
+ servings
Palak Aloo
Print

Palak Aloo

Denna heta potatisrätt kommer från Indien, där den används både som tillbehör till det goda köttet från grillen, eller som en vegetarisk måltid för sig själv. Palak Aloo Foto: kurt-Inge Eklund
Servings 4 personer

Equipment

  • STEKA

Ingredienser

  • 6 hg fasta potatisar
  • 200 g spenat – färsk
  • 4 st tomater
  • 2 st gula lökar
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 1 msk hackad iingefära
  • 2 st gröna chilifrukter
  • 2 msk matolja
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk Garam Masala
  • 1 tsk Gurkmeja
  • Salt

Instruktioner

  • Skala och tärna potatisen
  • Skala och hacka löken
  • Skala och riv vitlöken
  • Fräs lök och vitlök i matolja tills löken är mjuk
  • Finhacka chili, ingefära och tillsätt i pannan
  • Blanda i resten av kryddorna
  • Tillsätt potatisen
  • Häll i en deciliter vatten och låt sjuda i fem minuter
  • Dela tomaterna och lägg i pannan
  • Låt allt sjuda fem minuter
  • Ansa spenaten och blanda i strax före servering