Go Back
+ servings
Lompe
Print

Lompe

Lompe är ett norsk tunnbröd, som man kan njuta av både varm och kall. Det klassiska är att man rullar en wienerkorv med senap och rostad lök i den. Enkel och god snabbmat!
Servings 4 personer

Ingredienser

  • 5 hg Mjölig potatis
  • 1/2 dl Rågmjöl
  • 1/2 dl Vetemjöl
  • 1/2 dl Vetemjöl till utbakning
  • Wienerkorvar
  • Rostad lök
  • Senap

Instruktioner

  • Koka potatisen med skalet på
  • Låt svalna
  • Skala och mosa potatisen i en bunke
  • Häll i mjölet efterhand för att kunna justera degen till rätt konsistens
  • Knåda degen till en fast deg och dela i 4-6 delar Kavla ut degen på ett mjölat underlag
  • Hetta upp en stekpanna utan smör eller olja och stek bröden till lagom färg på båda sidor
  • Servera med kokt eller stekt korv, rostad lök och senap