Langos är fluffiga friterade bröd, som serveras med gräddfil. De kan serveras både som en liten väkomsträtt eller som huvudrätt. Storleken på dem kan varieras efter behov.
Langos
Foto: kurt-Inge Eklund
Equipment
FRITERA, KOKA
Ingredienser
1st Stor potatis – mjölig sort
3dlLjummet vatten
25gJäst
7dlVetemjöl plus extra till utbakning
1st Rödlök
1 1/2dlGräddfil
1 1/2dlCrème fraîche
Matolja till fritering
Salt
Fiskrom
Plockad dill
Instruktioner
Koka potatisen och låt den svalna
Riv den kokta potatisen
I en degmaskin häll i potatis, mjöl, jäst och ljummet vatten
Låt bearbeta i 10 minuter
Forma degen till båtformade bitar på ett mjöligt bord
Fritera dem i 180 ̊C olja tills de är gyllenbruna på båda sidor
Skala och skiva löken tunt
Blanda gräddfil och créme fraîche och bred på langosen