Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär av toppen på vitlöken. Lägg vitlöken i aluminiumfolie. Ringla över olivolja – salta och peppra. Lägg foliepaketet i en form och rosta sedan i mitten av ugnen i ca 30 min.
Skala och mandolina potatisen ca 2-3 mm tjocka skivor.
Skala och finhacka löken.
Smält smöret i en djup kastrull och fräs löken tills den mjuknat.
Vänd i potatis. Blanda ihop och tillsätt grädde, mjölk, salt och peppar. Potatis behöver vara salt, smaka av gräddmjölken så att den är tillräckligt med salt. Låt koka upp och sedan sjuda i 10 minuter.
Pressa ur och mosa den rostade vitlöken med en gaffel. Vänd ner i potatisen.
Sprid ut potatisen i en ugnssäker form.
Toppa med finriven parmesan och grädda i ugnen i ca 30-40 minuter. Känn med sticka/tandpetare så att potatisen är färdig. Exakt tid avgörs av hur tjock potatisen är.
Servera till julbordet eller valfri måltid!