Vid ett besök i England är fish & chips ett måste. Rätten serveras i det enkla gatuköket och bättre pubar. Ett gott tecken på att ett serveringsställe inte är långt borta, är när man möter flanörer som äter sin lunch ur ett tidningpappersknyte.
Ingredienser
8hg Fast potatis
5hg Benfri koljafilè
400gGröna ärtor
1st Citron
Olja till fritering
Dillvippor för garnering Salt
Till frityrsmeten
225gVetemjöl plus lite för att vända fisken i
285gÖl
1msk Bakpulver
Instruktioner
Dela filéerna i lagom portionsbitar och salta dem lätt
Vänd dem i vetemjöl
Vispa ihop ingredienserna till frityrsmeten
Doppa fiskbitarna i frityrsmeten
Lyft upp dem och låt rinna av på ett galler
Fritera dem i 180 ̊C till gyllenbrun färg
Strimla potatisen
Fritera dem i 180 ̊C tills de fått en gyllenbrun färg