Print
Saltkokt Potatis & Mojo Rojo
Direkt från Kanarieöarna kommer den här rätten, som med fördel används som en aperetif tillsammans med lite bubbel före maten. De salta delikatesspotatisarna med den heta såsen är en kulinarisk sensation i all sin enkelhet.
Saltkokt potatis
Foto: kurt-Inge Eklund
Equipment
- Koka, Ugn
Ingredienser
- 6 h Delikatesspotatis
- 5 dl Vatten
- 5 dl Grovt salt
- Till Mojo Rojo
- 2 st Röda paprikor
- 1 st Röd chilifrukt
- 2 st Tomater
- 1/2 st Solo vitlök
- 1/2 tsk Kummin
- 1 msk Vitvinsvinäger
- 1/2 dl Olivolja
- 1/2 dl Rapsolja
- Salt
Instruktioner
- Koka potatisen i rikligt saltat vatten
- När potatisen är färdigkokt häll av vattnet
- Salta lite till medan potatisen ångar av
- Tillagning Mojo Rojo:
- Rosta paprikor, chili, tomat och vitlök i ugn 225 ̊ C i 15-20 minuter
- Låt svalna
- Skala och ansa paprikor, chili, tomater och vitlök
- Mixa allt med kummin i en mixer till en smet
- Tillsätt vinäger och mixa lite till
- Tillsätt oljorna i en fin stråle under mixning
- Smaka av med salt