Print
Potatissufflè
Potatissufflè kan man servera både till förrätt och som tillbehör till exempelvis kött eller fågel. En lyxig och otroligt god maträtt.
Servings 4 personer
Ingredienser
- 800 g potatis
- 2 msk matfett
- 1 dl grädde
- 3 äggulor
- ½ msk salt
- 3 äggvitor
- 2-3 krm malen muskotnöt
- Vitpeppar
- Matfett till formen
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°C. Smörj en ugnssäker form med raka kanter.
- Skala och koka potatis.
- Pressa potatisen. Tillsätt matfettet, använd elvisp eller potatisstöt för att blanda.
- Rör ner grädde, äggulor och salt.
- Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem försiktigt i moset. Smaksätt gärna moset med riven muskot och vitpeppar
- Häll smeten i den smorda formen. Grädda sufflén ca 45 – 50 minuter.
- Serveras till kött- eller fiskrätter. Potatissufflén kan även serveras som en ensamrätt med skirat smör.