Potatis i kapprock

potatis kapprock
Print

Potatis i kapprock

Bakad potatis är alltid gott och populärt när det serveras. Här serveras bakad potatis i lite förfinat utförande. Potatisens innehåll tas ur sitt skal och blandas med riven parmesanost och ägg som sedan läggs tillbaka och får en extra skjuts in i ugnen. Kan serveras som tilltugg till middagen eller som små potatisar i kapprock på smörgåsbordet
Servings 4 personer

Ingredienser

  • 8 jämnstora potatis
  • 25 g smör
  • 2 msk grädde
  • 2 äggulor
  • 2 msk parmesanost riven
  • flytande matfett eller olja till pensling

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Lägg tvättad och oskalad potatis i en form. Botten kan täckas med grovt salt, är i dekorativt syfte.
  • Baka potatisen till den är mjuk ca 40 minuter.
  • Ta ut potatisen ur ugnen och skär av ett lock. Gröp försiktigt sedan ut potatisarna och lägg inkråmet i en bunke. Se till att skalen är hela eftersom de ska återfyllas.
  • Mosa potatisen fint och tillsätt smör och grädde. Blanda.
  • Tillsätt äggulor och riven parmesanost, blanda.
  • Fördela potatisblandningen i de tomma potatisskalen och lägg på de avskurna locken. Pensla potatislocken med lite matfett.
  • Ställ in formen med potatisarna i ugnen igen, ca 15 minuter.
Rulla till toppen