Print
Langos
Langos är fluffiga friterade bröd, som serveras med gräddfil. De kan serveras både som en liten väkomsträtt eller som huvudrätt. Storleken på dem kan varieras efter behov.
Langos
Foto: kurt-Inge Eklund
Equipment
- FRITERA, KOKA
Ingredienser
- 1 st Stor potatis – mjölig sort
- 3 dl Ljummet vatten
- 25 g Jäst
- 7 dl Vetemjöl plus extra till utbakning
- 1 st Rödlök
- 1 1/2 dl Gräddfil
- 1 1/2 dl Crème fraîche
- Matolja till fritering
- Salt
- Fiskrom
- Plockad dill
Instruktioner
- Koka potatisen och låt den svalna
- Riv den kokta potatisen
- I en degmaskin häll i potatis, mjöl, jäst och ljummet vatten
- Låt bearbeta i 10 minuter
- Forma degen till båtformade bitar på ett mjöligt bord
- Fritera dem i 180 ̊C olja tills de är gyllenbruna på båda sidor
- Skala och skiva löken tunt
- Blanda gräddfil och créme fraîche och bred på langosen
- Toppa med rödlök, fiskrom och dill