Fish & chips

Fish & Chips
Print

Fish & Chips

Vid ett besök i England är fish & chips ett måste. Rätten serveras i det enkla gatuköket och bättre pubar. Ett gott tecken på att ett serveringsställe inte är långt borta, är när man möter flanörer som äter sin lunch ur ett tidningpappersknyte.

Ingredienser

  • 8 hg Fast potatis
  • 5 hg Benfri koljafilè
  • 400 g Gröna ärtor
  • 1 st Citron
  • Olja till fritering
  • Dillvippor för garnering Salt
  • Till frityrsmeten
  • 225 g Vetemjöl plus lite för att vända fisken i
  • 285 g Öl
  • 1 msk Bakpulver

Instruktioner

  • Dela filéerna i lagom portionsbitar och salta dem lätt
  • Vänd dem i vetemjöl
  • Vispa ihop ingredienserna till frityrsmeten
  • Doppa fiskbitarna i frityrsmeten
  • Lyft upp dem och låt rinna av på ett galler
  • Fritera dem i 180 ̊C till gyllenbrun färg
  • Strimla potatisen
  • Fritera dem i 180 ̊C tills de fått en gyllenbrun färg
  • Låt rinna av på pappershandduk före servering
  • Koka ärtorna någon minut
  • Sila av vattnet och mixa dem med en stavmixer
  • Skär citronen i klyftor
  • Servera på ett bakplåtspapper
  • Garnera med cirtonklyftorna och dillvippor
Rulla till toppen