Bramboraky

Brambokary
Print

Bramboráky

Bramboráky är en potatispannkaka på tjeckiskt vis. Alla länder har sitt eget recept och den tjeckiska varianten doftar vitlök och mejram. Den kan serveras naturell, eller med salt eller socker på. Men det finns många andra varianter, till exempel med gräddfil. Brambokary Foto: kurt-Inge Eklund
Servings 4 personer

Equipment

  • STEKA

Ingredienser

  • 6 st Medelstora fasta potatisar
  • 1 dl Vetemjöl
  • 2 st Ägg
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • 1 tsk Mejram
  • 1 tsk Salt
  • 1 krm Vitpeppar
  • 1 dl Gräddfil
  • 1 st Citron
  • Litet knippe bladpersilja
  • Matolja till stekning

Instruktioner

  • Skala potatisen, riv den och lägg i en bunke
  • Pressa vitlöken i bunken
  • Vispa äggen och häll i bunken
  • Tillsätt mejram, salt och peppar
  • Blanda potatisblandningen väl
  • Värm en stekpanna till medelhög värme
  • Forma potatisblandningen till en pannkaka på stekpannan
  • Stek till en gyllenbrun färg på båda sidor
  • Vid servering strimla gräddfil ovanpå
  • Garnera med finhackad persilja, citronzest och svartpeppar
Rulla till toppen