Print
Fish & Chips
Vid ett besök i England är fish & chips ett måste. Rätten serveras i det enkla gatuköket och bättre pubar. Ett gott tecken på att ett serveringsställe inte är långt borta, är när man möter flanörer som äter sin lunch ur ett tidningpappersknyte.
Ingredienser
- 8 hg Fast potatis
- 5 hg Benfri koljafilè
- 400 g Gröna ärtor
- 1 st Citron
- Olja till fritering
- Dillvippor för garnering Salt
- Till frityrsmeten
- 225 g Vetemjöl plus lite för att vända fisken i
- 285 g Öl
- 1 msk Bakpulver
Instruktioner
- Dela filéerna i lagom portionsbitar och salta dem lätt
- Vänd dem i vetemjöl
- Vispa ihop ingredienserna till frityrsmeten
- Doppa fiskbitarna i frityrsmeten
- Lyft upp dem och låt rinna av på ett galler
- Fritera dem i 180 ̊C till gyllenbrun färg
- Strimla potatisen
- Fritera dem i 180 ̊C tills de fått en gyllenbrun färg
- Låt rinna av på pappershandduk före servering
- Koka ärtorna någon minut
- Sila av vattnet och mixa dem med en stavmixer
- Skär citronen i klyftor
- Servera på ett bakplåtspapper
- Garnera med cirtonklyftorna och dillvippor