Peruanska Quesadillas

Qesadillas
Print

Peruanska Quesadillas

Quesadillas är en rätt som görs med olika sorters fyllning, beroende på var i världen man befinner sig. Den här peruanska varianten innehåller bland annat het chili. Kan ni hitta aji amarillo i butiken, är det den sortens chili man skall använda. Qesadillas Foto: kurt-Inge Eklund
Servings 4 personer

Equipment

  • Koka, Steka

Ingredienser

  • 3 st Medelstora fasta potatisar
  • 3 st Schalottenlökar
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 1 msk Het chili
  • 1 krm Spiskummin
  • 2 msk Dragon – färsk
  • 2 msk Koriander – färsk
  • 1 dl Jordnötter
  • 2 msk Olivolja
  • 150 g Vitost
  • 12 små Tortillabröd
  • 1 st Lime
  • Olja till stekning

Instruktioner

  • Skala potatisen
  • Koka den och låt svalna
  • Finhacka lök, vitlök, chili och spiskummin och stek i olja
  • Finhacka örterna och tillsätt till löken efter stekning
  • Krossa potatisen lätt och tillsätt i lökblandningen
  • Hacka jordnötter och blanda i
  • Smula över vitosten
  • Lägg upp tortillabröden och fördela blandningen på dem
  • Vik tortillabröden och stek dem på båda sidor i olja
  • Garnera med örterna och limeklyftor
Rulla till toppen