Print
Peruanska Quesadillas
Quesadillas är en rätt som görs med olika sorters fyllning, beroende på var i världen man befinner sig. Den här peruanska varianten innehåller bland annat het chili. Kan ni hitta aji amarillo i butiken, är det den sortens chili man skall använda.
Qesadillas
Foto: kurt-Inge Eklund
Servings 4 personer
Equipment
- Koka, Steka
Ingredienser
- 3 st Medelstora fasta potatisar
- 3 st Schalottenlökar
- 2 st Vitlöksklyftor
- 1 msk Het chili
- 1 krm Spiskummin
- 2 msk Dragon – färsk
- 2 msk Koriander – färsk
- 1 dl Jordnötter
- 2 msk Olivolja
- 150 g Vitost
- 12 små Tortillabröd
- 1 st Lime
- Olja till stekning
Instruktioner
- Skala potatisen
- Koka den och låt svalna
- Finhacka lök, vitlök, chili och spiskummin och stek i olja
- Finhacka örterna och tillsätt till löken efter stekning
- Krossa potatisen lätt och tillsätt i lökblandningen
- Hacka jordnötter och blanda i
- Smula över vitosten
- Lägg upp tortillabröden och fördela blandningen på dem
- Vik tortillabröden och stek dem på båda sidor i olja
- Garnera med örterna och limeklyftor