Lyxig potatismos

Potatismos
Print

Lyxig Potatismos

Potatismos är en högst underskattad rätt och tillbehör, som kan användas i flera olika sammanhang. Från ett av världens mest berömda potatisländer, USA, kommer det här extra goda moset, som passar bra till många maträtter. Potatismos Foto: kurt-Inge Eklund
Servings 4 personer

Equipment

  • Koka, Ugn

Ingredienser

  • 1 kg Potatis – mjölig sort
  • 1 st Palsternacka
  • 6 st Vitlöksklyftor
  • 100 g Smör
  • 2 dl Vispgrädde
  • 1 knippe Gräslök
  • Salt

Instruktioner

  • Skala potatis och palsternacka och koka dem i lättsaltat vatten
  • Häll av vattnet och låt ånga av
  • Baka vitlöksklyftorna med skalen på i ugn 175 ̊C i cirka 30 minuter
  • Smält smör i en kastrull och tillsätt grädden
  • Pressa potatisen i en skål
  • Pressa vitlöken till potatisen
  • Häll över den varma gräddblandningen
  • Blanda försiktigt med visp
  • Finhacka gräslöken och garnera före servering
Rulla till toppen