Potatisplättar

Print

Potatisplättar

I Ukraina har potatis och potatisrätter en central roll. Potatis ingår i varje dags måltid och de här plättarna är en av Ukrainas klassiska vardagsrätter. De serveras med fördel med en klick créme fraîche. Potatisplättar Foto: kurt-Inge Eklund
Servings 4 personer

Equipment

  • STEKA

Ingredienser

  • 7 st Medelstora fasta potatisar
  • 2 st Morötter
  • 1 st Gul lök
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 3 st Ägg
  • 1/2 dl Vetemjöl
  • 1 tsk Salt
  • 1 tsk Grovmalen svartpeppar
  • 1 dl Solrosolja
  • 2 dl Crème fraîche
  • Färska dillvippor

Instruktioner

  • Skala rotfrukter, lök och vitlök
  • Riv dem och lägg i en bunke
  • Blanda mjöl, ägg, salt, svartpeppar och en matsked solrosolja
  • Häll blandingen över rotfrukterna och blanda
  • Värm ett plättjärn till medelhög temperatur och smörj med solrosolja
  • Klicka i smeten och stek båda sidorna till en gyllenbrun färg
  • Servera med créme fraîche toppad med svartpeppar och dillvippor
Rulla till toppen