Kartoffelsalat

Kartoffelsallad
Print

Kartoffelsalat

I Tyskland äter man gärna denna härliga husmanskosträtten. Någon har myntat uttrycket att ”en dag utan kartoffelsalat är en förlorad dag”. Om det stämmer låter vi vara osagt, men gott och fräscht är det i all sin enkelhet. Kartoffelsallad Foto: kurt-Inge Eklund
Servings 4 personer

Equipment

  • KOKA

Ingredienser

  • 8 st Medelstora fasta potatisar
  • 1 st Rödlök
  • 1 st Äpple
  • 4 st Vårlökar
  • 1/2 knippe Gräslök
  • 1/2 knippe Bladpersilja
  • 8 st Rädisor
  • Till vinägretten
  • 2 msk Dijon senap
  • 2 msk Grov senap
  • 2 msk Vitvinsvinäger
  • 2 msk Honung
  • 1 dl Rapsolja
  • 1/2 dl Olivolja

Instruktioner

  • Koka potatisen och låt svalna
  • Tillaga sedan vinägretten
  • Blanda senap, honung och vitvinsvinäger. Använd gärna en mixer
  • Vispa i oljorna i en fin stråle
  • Smaka av med salt och peppar
  • Ställ åt sidan i kyl
  • Skala och skiva löken
  • Skiva vårlöken
  • Finhacka gräslöken
  • Ansa och hacka persiljan
  • Skiva rädisorna tunt
  • Skiva potatisen
  • Tärna äpplet
  • Spara lite av kryddorna vid sidan för garnering
  • Blanda resten av ingredienserna försiktigt i en skål tillsammans med en del av vinägretten
  • Lägg upp potatissalladen på ett serveringsfat Strimla över resten av vinägretten
  • Dekorera med de sparade kryddorna och rädisorna
Rulla till toppen