Print
Sojainkokt Potatis
Det här är en läckerhet från Sydkorea. De små delikatesspotatisarna smaksätts av sojablandningen och blir fantastiskt smakrika. Den grillade salladen ger en bra kontrast till de heta potatisarna.
Sojainkokt potatis
Foto: kurt-Inge Eklund
Servings 4 personer
Equipment
- GRILLA, KOKA
Ingredienser
- 1/2 kg Små delikatesspotatisar
- 1/2 dl Koreansk eller japansk soja
- 1 tsk Chilipulver
- 1 tsk Sesamolja
- 2 st Hjärtsallad eller pak choi
- 1 msk Socker
- 2 msk Sesamfrö
- 1/2 knippe Koriander
- Salt
Instruktioner
- Skala potatisen
- Koka dem tills de är halvkokta
- Häll av nästan allt vatten
- Tillsätt soja, socker, chilipulver och sesamolja
- Koka upp med lock på medelvärme
- Dela salladen på längden
- Grilla salladen på grilljärn och salta lätt
- Lägg upp potatis och sallad i en skål
- Dekorera med koriander och sesamfrö