Potatisblini á la Sofiero

Potatisblini
Print

Potatisblini á la Sofiero

Detta är Marcus Nemrins version på en lyxig svensk potatisrätt, som är en bra början till en bättre middag tillsammans med ett glas bubbel.
Servings 4 personer

Ingredienser

  • 4,5 hg Kokt Potatis – mjölig sort
  • 1 dl Gräddfil
  • 2 msk Vetemjöl
  • 2 st Ägg
  • 2 msk Crème fraîche
  • 50 g Löjrom
  • 20 g Forellrom
  • 1 st Silverlök – skivad
  • 1 kvist Dill
  • 1 ask Krasse
  • Vitvinsvinäger
  • Smör för stekning
  • Vitpeppar
  • Svartpeppar
  • Salt

Instruktioner

  • Börja med att koka upp gräddfilen med en skvätt vitvinsvinäger
  • Sila bort vätskan genom ett kaffefilter
  • Låt massan stelna i minst 6 timmar
  • Skala potatisen och koka dem
  • När potatisen är mjuk häll av vattnet och pressa den i en skål
  • Vispa i vetemjöl, ägg, créme fraîche, salt och vitpeppar
  • Lägg smeten i en spritspåse
  • Spritsa små blinis i en stekpanna
  • Stek dem gyllenbruna på båda sidor i rikligt med smör
  • Lägg upp dem på tallrikar
  • Dekorera med löjrom och forellrom
  • Smula gräddfilen och lägg på tillsammans med den skivade löken
  • Garnera med dillkvistar, krasse och svartpeppar
Rulla till toppen