Färskpotatis med gräddfil och stenbitsrom

Färskpotatis med Gräddfil och Stenbitsrom
Print

Färskpotatis med Gräddfil och Stenbitsrom

Detta recept på färskpotatis med gräddfil och stenbitsrom passar utmärkt till sommarens alla festligheter. Tänk på att rätten ska stå och vila i 6 timmar innan servering så den passar utmärkt att förbereda på morgonen. Tips från kocken: Koka färskpotatisen försiktigt så att den inte går sönder i ca 15-20 minuter Färskpotatis med Gräddfil och Stenbitsrom Foto: Staffan Andersson

Instruktioner

  • Börja med att koka upp gräddfil med en skvätt vitvinsvinäger
  • Sila bort vätskan genom ett kaffefilter
  • Låt massan stelna i minst 6 timmar
  • Koka färskpotatis och häll av vattnet
  • Lägg potatisen på ett serveringsfat
  • Smula gräddfilsmassan över potatisen
  • Klicka på stenbitsrom eller annan valfri rom
  • Skiva rädisor och lägg på toppen
  • Rippla över citronett
  • Garnera med dillkvistar, krasse och svartpeppar
Rulla till toppen