Print
Potatisblini á la Sofiero
Detta är Marcus Nemrins version på en lyxig svensk potatisrätt, som är en bra början till en bättre middag tillsammans med ett glas bubbel.
Servings 4 personer
Ingredienser
- 4,5 hg Kokt Potatis – mjölig sort
- 1 dl Gräddfil
- 2 msk Vetemjöl
- 2 st Ägg
- 2 msk Crème fraîche
- 50 g Löjrom
- 20 g Forellrom
- 1 st Silverlök – skivad
- 1 kvist Dill
- 1 ask Krasse
- Vitvinsvinäger
- Smör för stekning
- Vitpeppar
- Svartpeppar
- Salt
Instruktioner
- Börja med att koka upp gräddfilen med en skvätt vitvinsvinäger
- Sila bort vätskan genom ett kaffefilter
- Låt massan stelna i minst 6 timmar
- Skala potatisen och koka dem
- När potatisen är mjuk häll av vattnet och pressa den i en skål
- Vispa i vetemjöl, ägg, créme fraîche, salt och vitpeppar
- Lägg smeten i en spritspåse
- Spritsa små blinis i en stekpanna
- Stek dem gyllenbruna på båda sidor i rikligt med smör
- Lägg upp dem på tallrikar
- Dekorera med löjrom och forellrom
- Smula gräddfilen och lägg på tillsammans med den skivade löken
- Garnera med dillkvistar, krasse och svartpeppar