Jansons frestelse

Janssons Frestelse
Print

Jansons frestelse

Detta är en riktig svensk klassiker som finns på alla julbord. Det är också en given rätt på buffén, som man bjuds på efter den stora festen strax före hemfärd.

Ingredienser

  • Detta är en riktig svensk klassiker som finns på alla julbord. Det är också en given rätt på buffén som man bjuds på efter den stora festen strax före hemfärd.
  • 6 st Medelstora fasta potatisar
  • 1 st Gul lök
  • 1 burk Anjovis 80 gram
  • 3 dl Vispgrädde
  • Salt
  • Vitpeppar

Instruktioner

  • Skala och strimla potatisen
  • Skala och skiva löken
  • Lägg hälften av potatisen i en ugnsfast form
  • Lägg sedan på lök och ansjovis
  • Toppa med resten av potatisen
  • Blanda spadet från ansjovisen med grädde i en bunke
  • Salta och peppra gräddblandningen och häll över potatisen
  • Baka i ugn på 175°C i 30 minuter
Rulla till toppen